Залізниця готує новий пасажирський маршрут до Варшави європейською колією

Четверг , 6 апреля 2023, 11:33
"Укрзалізниця" та міністерство інфраструктури готують пересадковий пасажирський маршрут до Варшави через Раву-Руську, до якої доходить європейська колія 1435 мм.
Залізниця готує новий пасажирський маршрут до Варшави європейською колією

У тестову поїздку вирушає перший поїзд, який за кілька місяців дасть старт сполученню між Варшавою та Рава-Руською з пересадкою на Львів.

З 5 квітня українські та польські залізничники спільно проводять тестово-випробувальну поїздку маршрутом Люблін – Рава-Руська євроколією 1435 мм. 

Перед цим був відновлений залізничний пункт пропуску у Рава-Руській не обслуговував пасажирів понад 20 років. "Укрзалізницею" відновлено ділянку євроколії довжиною 8,4 км та відреставровано вокзал на станції Рава-Руська. Після тестової поїздки польській стороні знадобиться декілька місяців для розгортання повноцінного митно-прикордонного контролю та завершення формальностей, після чого буде оголошено дату старту регулярного сполучення.

Станція Рава-Руська знаходиться у Львівській області неподалік від Львова. З боку Польщі до неї доходить європейська колія 1435 мм. Тому Рава-Руська може розглядатися як пересадочний хаб для пасажирського сполучення з Варшавою, Любліном та іншими польськими містами як альтернатива маршрутам з пересадкою у Перемишлі та Хелмі на території Польщі. Окрім того, Рава-Руська у майбутньому може стати стартовою точкою для подовження залізниці європейської колії до Львова.

comments powered by HyperComments