Україна отримає допомогу від Франції у відновленні залізничної інфраструктури

Понедельник , 24 апреля 2023, 14:34
Франція надасть Україні технічну і фінансову допомогу у відновленні залізничної інфраструктури та у оновленні парку локомотивів.
Україна отримає допомогу від Франції у відновленні залізничної інфраструктури

Урядовці України і Франції підписали меморандум про співпрацю у сфері транспорту, інформує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

22 квітня, віцепрем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков провів перемовини з уповноваженим міністром з питань транспорту при Міністерстві екологічної трансформації та розвитку територій Франції Клєманом Боном та спеціальним уповноваженим президента Франції з питань допомоги та відновлення України П’єром Ельброном. У межах зустрічі підписано меморандум щодо співпраці у сфері транспорту.

«У найближчих планах посилення співпраці у забезпеченні України мостами та підтримки Укрзалізниці. Вже є домовленості про постачання рейок та оновлення локомотивного парку. Окрім цього, опрацьовуємо участь французьких партнерів у відбудові та підтримці української аеронавігації», — прокоментував Олександр Кубраков.

Меморандум передбачає співпрацю щодо оцінки завданої шкоди та відновлення українських транспортних систем, з акцентом на перехід до екологічного транспорту з низьким рівнем викидів. Зокрема, Франція надаватиме експертну підтримку та сприятиме участі французьких компаній у відбудові України.

Співпраця охоплюватиме сфери залізниці, громадського міського транспорту, мультимодальних перевезень та логістики, повітряного та морського транспорту, дорожнього господарства. Для реалізації спільних проєктів, започаткованих у межах цього меморандуму, створять спільний моніторинговий комітет.

Незадовго до початку російського вторгнення вже був підписаний контракт на постачання до України 130 електровозів французького виробництва з локалізацією виготовлення.

comments powered by HyperComments