Як працює залізниця з експорту зерна через порти Одеської області

Вторник , 4 июля 2023, 11:01
Обсяги вивантаження зернових та інших аграрних вантажів у портах Одеської області - Одесі, Чорноморську, Ізмаїлі та інших.
Як працює залізниця з експорту зерна через порти Одеської області

Ізмаїльський порт з кінця червня демонструє позитивну динаміку щодо вивантаження залізничних вагонів з агропродукцією, тоді яку у портах Великої Одеси обсяги зменшуються, повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов.

За його словами, середньодобовий показник вивантаження вагонів в Ізмаїльському порту минулого тижня збільшився на 80% порівняно з попереднім тижнем — до 135 вагонів. А у понеділок, 3 липня, в порту вивантажили 164 вагони із зерном.

Станом на 3 липня у напрямку порту рухалися 1955 вагонів із зерновими. За період з 26 червня по 2 липня черга зменшилася на 268 вагонів, або на 12%. Основна причина — покращення показників вивантаження.

"Ситуація в порту Ізмаїл залишається складною через значне накопичення вагонів. Навантаження в напрямку порту планується з урахуванням переробної спроможності отримувачів/операторів, але через погодні умови оператори вивантажують значно менше від запланованого обсягу. Загалом у напрямку порту Ізмаїл рухається понад 6,7 тис. вагонів із вантажем різної номенклатури”, — зауважив Ткачов.

У портах Великої Одеси середньодобовий показник вивантаження вагонів за минулий тиждень через відсутність обсягів зменшився на 28% — до 304 вагонів за добу.

Продовжує зменшуватися наявність вагонів із зерном, що рухаються в напрямку портів Великої Одеси — на 35,3%, до 793 вагонів.

Ткачов зауважив також, що залишається заблокованим порт «Південний», і перевезення зернових до нього не здійснюються.

comments powered by HyperComments