Українська залізниця планує отримати знижку на залізничний транзит через всю Молдову

Фото: Дмитро Царьов  |  Среда , 2 августа 2023, 10:03
"Укрзалізниця" звертається до залізниці Молдови з проханням про знижку на транзитні вантажні перевезення до порту Рені у напрямку з регіонів Західної України.
Українська залізниця планує отримати знижку на залізничний транзит через всю Молдову

«Укрзалізниця» має намір звернутися до молдовських колег із проханням надати знижку на транзитні перевезення зернових на дільниці між прикордонним переходом Сокиряни—Окниця та портом Рені. Про це йшлося під час наради українських залізничників з румунськими та молдовськими колегами 1 серпня, передає Rail.insider.

Як розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, товариство спрямує лист до залізниці Молдови із проханням надати знижку на перевезення зерна на дільниці між прикордонним переходом Сокиряни—Окниця та портом Рені. У свою чергу представник залізниці Молдови Володимир Сербінов пообіцяв, що прохання оперативно розглянуть, і спрогнозував позитивний результат.

Окрім того, Валерій Ткачов під час наради заявив, що за липень отримати знижку на транзит зернових не вдасться, адже заявлені обсяги перевезти не вдалося. «Сподіваюсь, що із серпня ми збільшимо перевезення вантажів через цей стик (Серпневе-1—Басарабяска, — ред.) і нарешті виконаємо обсяги, які дадуть нам змогу отримати знижку на транзитні тарифи», — додав він.

 

comments powered by HyperComments