"Укрзалізниця" створила власного оператора терміналів

Пятница , 11 августа 2023, 09:40
"Укрзалізниця" створила дочірню компанію, яка буде оперувати вантажними залізничними терміналами.
"Укрзалізниця" створила власного оператора терміналів

Нове підприємство має назву "Центр термінального обслуговування". Наразі тривають деякі процедури щодо початку його роботи.

Передбачається, що оператор керуватиме 21 терміналом, розташованим на мережі "Укрзалізниці". Йдеться про колишні вантажні двори. Термінали є наразі в усіх обласних центрах, за винятком тих місць, де розташовані підрозділи філії "Центр транспортного сервісу "Ліски".

Завдання нового підприємства - створити такі транспортні хаби, що могли б допомагати вантажовласникам, які або не в змозі, або не вважають економічно доцільним розбудовувати власну залізничну інфраструктуру і можуть використовувати термінали УЗ у регіональних центрах як вантажні хаби не тільки для перевантаження, а й для складування, стафірування тощо.

"Якщо будуть довгострокові пропозиції перевантаження чи складування, УЗ готова навіть інвестувати кошти для розвитку саме специфічної інфраструктури, якої потребує вантажовласник", - наголосили в "Укрзалізниці".

Також представники компанії звернулися до вантажовідправників із проханням надати інформацію, яким чином товариству розвивати нового оператора.

comments powered by HyperComments