Українська залізниця отримала 100 мільйонів

Суббота , 2 сентября 2023, 12:02
Сума у 100 мільйонів євро буде спрямована на будівництво та модернізацію обʼєктів залізничної інфраструктури, а також придбання засобів для розвитку залізничних вантажних перевезень.
Українська залізниця отримала 100 мільйонів

Кабінет міністрів України спрямував залишки коштів спецфонду держбюджету, які у 2022 році надійшли від Європейського інвестиційного банку, у сумі 100 млн євро на нову бюджетну програму для модернізації залізничної інфраструктури. Про це напередодні повідомив представник уряду у ВРУ Тарас Мельничук.

"Установлено, що залишки коштів спеціального фонду державного бюджету, що надійшли у 2022 році від Європейського інвестиційного банку в рамках інвестиційного проекту "Проект модернізації української залізниці (модернізація інфраструктури ПАТ "Укрзалізниця")", спрямовуються на поворотній основі на нову бюджетну програму для проектування, відновлення, будівництва, модернізації, облаштування, ремонту обʼєктів будівництва, інженерно-транспортної залізничної інфраструктури, a також придбання основних засобів для розвитку залізничних вантажних перевезень у сумі 100 млн євро за офіційним курсом гривні до євро, що діє на день зарахування коштів на поточний рахунок в іноземній валюті акціонерного товариства "Українська залізниця", - зазначив він.

Затверджено порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для проектування, відновлення, будівництва, модернізації, облаштування, ремонту обʼєктів будівництва інженерно-транспортної залізничної інфраструктури, а також придбання основних засобів для розвитку залізничних вантажних перевезень.

comments powered by HyperComments