Обмежено залізничні перевезення до портів Рені та Ізмаїл

Четверг , 7 сентября 2023, 16:16
Чере перевантаження залізничної інфраструктури були обмежені тим чи іншим способом перевезення до придунайських портів Рені та Ізмаїл.
Обмежено залізничні перевезення до портів Рені та Ізмаїл

У випадку станції та порту Рені ситуація спричинена неможливістю планувати на тривалий термін рух потягів у напрямку до Румунії - через Джурджулешти і до Галацу, а також великим обсягом навантаження в порту Рені. У випадку Ізмаїла обмеження спричинені тим, що вантажі обробляються повільніше в порту, ніж надходять залізницею.

«Укрзалізниця» запровадила нові конвенційні заборони на перевезення вантажів до станції Ізмаїл на адресу окремих одержувачів.

Із 7 по 10 вересня діє обмеження на доправлення всіх вантажів для одержувачів: ТОВ «Соф Марін» (2782), ДП «ІЗМ МТП» для ТОВ «Славутич-Руда-Україна», ТОВ «Соф Марін». Водночас обмеження, введене із 7 вересня щодо ДП «ІЗМ МТП» для ТОВ «Юнікорнс», діятиме «до скасування». Окрім того, з 8 вересня набере чинності конвенція щодо ТОВ «ППК» (5190). Вона також діятиме «до скасування».

У серпні «Укрзалізниця» запровадила обмеження на узгодження планів із завантаження нових вагонів для одержувачів у МТП Ізмаїл, черга до яких перевищує 30 діб.

Очільник Одеської дирекції залізничних перевезень регіональної філії "Одеська залізниця Рустам Рустамов повідомив на нараді з залізничниками Молдови та Румунії, що наразі на стик Серпневе-1 - Басарабяска прямує 758 вагонів, з яких 600 - для румунського порту Галац.

Водночас станом на 5 вересня наявний парк по станції Рені сягає 878 вагонів. "Станція перебуває практично на межі зупинки", - наголосив Рустам Рустамов.

Із 878 вагонів понад 350 одиниць (280 навантажених і 78 порожніх) прямують для порту Галац. Ситуація ускладнюється і тим, що Одеська залізниця не може планувати передачу вагонів хоча б на три дні вперед, адже не отримує відповідної інформації від іноземних колег.

comments powered by HyperComments