Для "Укрзалізниці" можуть постачати локомотиви з США, Франції та Чехії

Четверг , 14 сентября 2023, 16:36
"Укрзалізниця" розглядає можливості закупівлі чи спільного виробництва локомотивів з виробниками зі США, Франції та Чехії.
Для "Укрзалізниці" можуть постачати локомотиви з США, Франції та Чехії

"Укрзалізниця" розглядає питання постачання локомотивів і питання співпраці з Чехією, США та Францією. “Це питання в основному кредитного фінансування і тому дуже важливо отримати конкурентність цін. Тому процес іде не дуже швидко”, – відзначила иректорка міжнародних представництв "Укрзалізниці" Олександра Василенко.

Щодо коштів необхідних для закупівлі локомотивів, то за словами Олександри Василенко, багато переговорів зараз ведеться з американською стороною. Наприклад, з американським EXIM банком.

2021 року було на рівні меморандумів та низки контрактів розпочато процес замовлення 135 електровозів французького виробництва Alstom, які повинні були частково локалізовані в Україні. Перед цим було придбано 30 тепловозів американського виробництва General Electric. Також українські залізниці мають досить великий парк чеських електровозів моделей ЧС2, ЧС4, ЧС7, ЧС8 виробництва від 1960-х до 1990-х рр.

Також в Укрзалізниці розглядають оновлення парку потягів Інтерсіті. Йдеться про десять пасажирських потягів по 6 вагонів. За словами Олександри Василенко, активні перемовини ведуться з представниками Кореї та Японії.

“Але тут важливо розуміти, що ми стикаємося з певними обмеженнями європейського ринку, європейських стандартів якості. І тому, якщо говоримо саме про розвиток швидкісного сполучення, маємо найти певні комплексні рішення щодо цього”, – заявила Василенко.

comments powered by HyperComments