З середини жовтня запустять пасажирський поїзд з Рави-Руської до Варшави

Понедельник , 25 сентября 2023, 12:06
Перші рейси нового пасажирського поїзда сполученням від Варшави до Рави-Руської неподалік від Львова відбудуться вже з 14-15 жовтня.
З середини жовтня запустять пасажирський поїзд з Рави-Руської до Варшави

Польська державна компанія PKP Polskie Linie Kolejowe SA на своєму сайті розмістила розклад руху поїзда сполученням Варшава Всходня – Рава-Руська. Перший рейс з столиці Польщі запланований на 14 жовтня, з української станції Рава-Руська 15 жовтня.

Протягом доби курсуватиме одна пара поїздів. Варшава – відпр. 21:45, Рава-Руська – приб. 05:51, час у дорозі 6:30.

Рава-Руська – відпр. 11:00, Варшава – приб. 17:29, час у дорозі 7:30. На маршруті передбачена зупинка у Любліні.

Раніше Укрзалізниця підтвердила, що восени відкриється новий маршрут з України до Польщі. По станції Рава-Руська передбачається крос-пересадка з поїзда, що курсуватиме зі Львова.

Зараз до Рави-Руської курсує лише одна пара приміських поїздів зі Львова - з прибуттям о 23-й годині та відправленням о 5-й ранку. Таким чином, для зручності пересадки розклад цього поїзду треба змінити -  таким чином, щоб він відправлявся з Рави-Руської через деякий час після прибуття поїзда з Варшави та прибував незадовго до віправлення поїзда у польському напрямку. Також доцільним було б продовження до Рави-Руської деяких пасажирських поїздів далекого сполучення, можливо - у вигляді окремих груп причіпних вагонів. 

У червні 2023 року Укрзалізниця оголосила тендер на закупівлю послуги з перевезення пасажирів за маршрутом Рава-Руська (Україна) – Варшава (Республіка Польща) та у зворотному напрямку. Вартість контракту - 134 млн. 781 тис. грн. Строки надання послуг до 31 серпня 2024 року. Переможцем тендеру стала компанія SP. Z O.O. SKPL Cargo.

У ніч з 5 на 6 квітня 2023 року відбувся тестовий рейс поїзда компанії SKPL Cargo за участі керівництва міністерств інфраструктури України та Польщі. Відтоді польський перевізник розпочав процес одержання дозвільних документів на маршрут Варшава-Гребенне-Рава-Руська.

У 2022 році Укрзалізниця відновила 8 км євроколії від польського кордону до станції Рава-Руська.

comments powered by HyperComments