В порту Констанца починають будувати новий зерновий термінал

Среда , 25 января 2023, 13:38
В румунському порту Констанца збудують зерновий термінал, здатний приймати судна класу Panamax з осадкою до 13,5 м.
В порту Констанца починають будувати новий зерновий термінал

Проект будівництва зернового терміналу в порту Констанца планує реалізувати портовий оператор Socep, який вже розпочав необхідні процедури для початку будівництва.

Цей термінал повинен мати за проектом річну потужність зберігання не менше 650 тис. тонн зернових та олійних культур. Термінал зможе обслуговувати судна класу Panamax місткістю 65-67 тис. тонн з осадкою до 13,5 м - балкери та танкери.

Даний термінал зараз актуальний для України через те, що порт Констанца використовується для перевалки українських аграрних вантажів, які надходять до Румунії транзитом або з дунайських портів Одеської області, або залізницею з інших регіонів України.

Після реалізації першого етапу проекту судна будуть завантажуватися зерном зі швидкістю майже 800 т на годину, на другому етапі цей показник планують збільшити приблизно до 1600 т. Другий етап вказаного інвестиційного проекту Socep планує завершити наприкінці літа 2024 року.

Зараз Socep володіє 8 діючими причалами в порту Констанца, критими складами площею 70 тис. кв. м і 150 тис. кв. м для контейнерного терміналу.

comments powered by HyperComments