У румунському місті Решиця готуються до відновлення руху трамваїв

Среда , 1 февраля 2023, 09:09
У румунському промисловому місті Решиця йде підготовка до відновлення руху на єдиній трамвайній лінії, яка припинила діяльність ще 2011 року.
У румунському місті Решиця готуються до відновлення руху трамваїв

У місте Решиця з населенням біля 85 тисяч чоловік ще у 1988 році, наприкінці правління диктатора Чаушеску, відкрили лінію трамваю довжиною біля 10 кілометрів, яка пов'язала між собою металургійний комбінат з усіма житловими масивами. Лінія була укомплектована на початку вагонами місцевого румунського виробництва. Потім з 2000 року було отримано чи придбано 29 трисекційних вживаних трамваїв з Німеччини.

У 2011 році рух трамваїв було припинено через незадовільний стан інфраструктури та вагонів. На схемі показана карта лінії трамваю станом на 2010 рік.

З 2016 року почався довгостроковий проект відновлення трамваю. В його рамках у 2019 р. було оголошено тендер, за підсумками якого влітку 2020 р. підписано контракт та придбано 13 трамваїв турецького виробництва Durmazlar. 29 січня 2023 р. перший з цих вагонів було доставлено до Решиці.

Кожен двосторонній та двосекційний вагон довжиною 18 м має вмістити 135 пасажирів. Як повідомляє влада міста, трамваї зараз проходять випробування на заводі-виробнику, а їх прийманням займається польська фірма. У свою чергу майбутні водії трамваїв проходять навчання в Тімішоарі.

Роботи з відновлення та реконструкції трамвайної інфраструктури на 9-кілометровій ділянці між Kaufland'ом (Bd Muncii) та Piața Republicii (Muncitoresc) розпочалися у травні 2022 р. Вони охоплюють також дорожню, велосипедну та пішохідну інфраструктуру, модернізувати яку не вдалося б у таких обсягах без коштів, виділених для трамваю. У будівельників із фірми «PORR» загалом є 24 місяці виконання робіт. Вартість проекту становить 268 млн. румунських леїв — із значною часткою коштів, виділених Європейським Союзом.

comments powered by HyperComments