Планують побудувати залізницю від Перської затоки до Туреччини

Пятница , 3 февраля 2023, 09:17
Нова залізниця буде прокладена територією Іраку і дасть можливість перевозити пасажирів та вантажі з Європи через Туреччини до Перської затоки.
Планують побудувати залізницю від Перської затоки до Туреччини

Проєкт залізниці від Перської затоки до Туреччини через Ірак називається «сухим каналом», який з’єднає порт Південний Фао, що будується з 2020 року, з північним Іраком і Туреччиною. Передбачається будівництво нових ліній електрифікованої залізниці загальною протяжністю 1200 км.

Нова залізниця буде з’єднана із залізничними та автомобільними шляхами в Європі через Туреччину з метою розширення торгівлі з цими країнами.

«Туреччина вже займає позицію основної транзитної країни для залізничного сполучення зі сходу на захід. Вона відіграє важливу роль у Середньому коридорі, де вантажі з Китаю відправляються на захід через Каспійське море. Останнім часом все більше і більше компаній також включають порти в Туреччині у свою мережу з залізничним сполученням до та з цих портів», – констатує видання.

Після завершення будівництва іракського порту Південний Фао, вантажі з Індії та інших країн матимуть додатковий хаб у регіоні, поруч із портом Бендер-Аббас (Іран) і Джебель-Алі (ОАЕ).

Італійській компанії PEG доручено провести техніко-економічне обґрунтування, яке буде представлено до кінця 2023 року. Тендер на будівництво першої лінії залізниці намічено оголосити також цього року.

Наразі протяжність залізниць в Іраку - трохи більше 2270 км.

comments powered by HyperComments