Швейцарська компанія Stadler створить виробництво у Португалії замість білорусі

Воскресенье , 23 апреля 2023, 12:42
Після закриття заводу з виробництва залізничного та трамвайного рузомого складу у Білорусі швейцарська компанія Stadler відкриє нове виробництво у Португалії.
Швейцарська компанія Stadler створить виробництво у Португалії замість білорусі

Відомий швейцарський виробник рухомого складу для залізниць та трамваїв Stadler побудує підприємство з виробництва рухомого складу у Португалії, інформує Railway Gazette.

Stadler уклав угоду з місцевим виробником комерційних автомобілів Salvador Caetano про створення спільного підприємства та будівництво заводу зі складання рухомого складу та центру обслуговування в Португалії. До речі, вказана компанія раніше виробляла тролейбуси для Коїмбри та інших португальських міст.

Завод планують побудовати в Оварі, що на південь від Порту. Caetano вже має там завод у партнерстві з Toyota. Центр технічного обслуговування розташують на північ від міста в Гіфоенсі, де національний оператор Comboios de Portugal (CP) має одну з найбільших майстерень.

Виробництво рухомого складу на заводі планують розпочати через 12–14 місяців. Річна продуктивність становитиме 150–200 вагонів.

Створення підприємства зумовлене пунктом у тендері CP на 2021 рік щодо постачання 117 приміських і регіональних потягів. Ці поїзди і сформують початковий портфель замовлень для заводу, якщо Stadler виграє контракт. Його конкурентами є CAF і Alstom.

Водночас Stadler уже має контракт від 2020 року на постачання португальському перевізнику 22 регіональних потягів Flirt. Також виробник у травні 2021 року уклав договір на 14 поїздів метро для метрополітену Лісабону та 16 електровозів для приватного оператора вантажних перевезень Medway.

«Альянс зі Stadler, одним із провідних виробників у залізничному секторі, відомим своєю якістю та досконалістю, дасть нам змогу розширити наше портфоліо та використати синергію для спільної розробки рішень для сучасних викликів», — сказав генеральний директор Salvador Caetano Мігель Рамос.

comments powered by HyperComments