У Молдові будуть ремонтувати альтернативну залізницю у напрямку Джурджулешти - Рені

Вторник , 22 августа 2023, 14:24
Уряд Молдови виділив фінансування для ремонту залізниці Кагул - Джурджулешти, яка надає альтернативний доступ до портів Джурджулешти, Рені та Галац.
У Молдові будуть ремонтувати альтернативну залізницю у напрямку Джурджулешти - Рені

Влада Молдови вирішила виділити 60 млн леїв (майже 3,4 млн доларів) на ремонтні роботи з відновлення залізничної лінії Кагул—Джурджулешти, повідомляє національний залізничний перевізник Молдови Calea Ferată din Moldova.

Рішення ухвалили 21 серпня на засіданні Комісії з надзвичайних ситуацій

«Інвестиції в залізничну інфраструктуру допоможуть збільшити пропускну спроможність щодо перевезення вантажів та ми зможемо запропонувати безпечну альтернативу автомобільним перевезенням», — зауважується у дописі підприємства.

Як повідомлялося раніше, для збільшення експорту зернових, зокрема і українських, Молдова планує розбудувати залізничну та річкову інфраструктуру. Серед проєктів йшлось і про ремонт дільниці залізниці Кагул—Джурджулешти. Рух нею було припинено після того, як на відрізку завдовжки майже 300 м відбувся обвал.

Лінію Кагул - Джурджулешти було збудовано 2008 року. Але вантажний та пасажирський рух нею майже не здійснювався через численні технічні проблеми. Залізниця збудована у пойменній зоні на березі річки Прут, через що колію регулярно затоплюється весняними паводковими водами. 

comments powered by HyperComments