В Стамбулі реконструювали ділянку історичної залізниці в центрі міста

Понедельник , 4 марта 2024, 15:40
Ділянку залізниці від історичного вокзалу Сіркеджі у європейській частині Стамбула до станції Казличешме повернули до регулярної роботи після реконструкції.
В Стамбулі реконструювали ділянку історичної залізниці в центрі міста

У європейській частині Стамбула після більш ніж 10-річної перерви відкрито реконструйовану лінію Сіркеджі  Казличешме довжиною 8,3 км.

Це одна з найстаріших залізничних ліній Стамбула, яка була побудована понад 140 років тому і проходить берегом протоки Босфор і Мармурового моря фактично у центрі міста.

Рух поїздів на ній було зупинено понад 10 років тому. Але вокзал Сіркеджі використовувався як відстійник застарілих електропоїздів та станція для тимчасової стоянки більш сучасних електричок без пасажирських перевезень.

Після реконструкції лінія до вокзалу Сіркеджі інтегрована з магістраллю Marmaray, що проходить під Босфором, і використовується для пасажирських перевезень. Є можливість пересадки на трамвайні та поромні маршрути.

Зазначається, що довжина залізничної системи Стамбула досягла 340 км.

Контракт вартістю 14,2 млн євро на реконструкцію цієї лінії було укладено з турецькою будівельною компанією Kolin Insaat у 2021 році. Роботи включали реконструкцію 21 автомобільно-пішохідного тунелю, будівництво одного підземного та трьох надземних пішохідних переходів. Паралельно залізничній колії облаштовані доріжки для велосипедистів та пішоходів.

Відремонтовано сім станцій, включаючи Сіркеджі, а в районі Казличешме збудовано нову однойменну станцію.

На лінії організовано рух електропоїздів серії Е32000 Hyundai Rotem з інтервалом 10 хв та максимальною швидкістю 80 км/год. 

comments powered by HyperComments