Знову заговорили про відкриття аеропорту Бориспіль

Понедельник , 22 января 2024, 09:15
Кожні 2-3 місяці один з українських політиків чи топ-посадовців заявляє про можливість у деякому майбутньому відкриття цивільних авіарейсів з одного з аеропортів Західної України чи Борисполя.
Знову заговорили про відкриття аеропорту Бориспіль

Про можливість відкриття у певному майбутньому аеропорту Бориспіль для цивільного авіасполучення на міжнародному форумі у Давосі заявив заступник глави Офісу президента України Ростислав Шурма. "Можу сказати, що ми дуже інтенсивно працюємо над відновленням авіасполучення в Україні... Обов'язково зробимо все можливе, щоб це реалізувати", - сказав він.

Шурма, відповідаючи на питання, відзначив, що розглядаються варіанти відкриття аеропортів у Борисполі та Львові, та "основний фокус" спрямований саме на аеропорт Бориспіль.

Щодо можливості відновлення авіасполучення влітку 2024 року заступник глави Офісу президента відповів: "Я не хочу називати якісь конкретні терміни... Якби це залежало лише від нас. Можливо, я був би готовий публічно взяти на себе зобов'язання, але думаю, що частка нашої домашньої роботи тут не більше ніж 20%". При цьому він зауважив, що можливість відновлення авіасполучення в Україні залежить від рішень міжнародних партнерів, незалежних регуляторів (зокрема, європейського авіаційного регулятора IATA), страхових компаній. Крім того, успіх цього рішення залежатиме, зокрема, і від здатності України забезпечити фізичну безпеку польотів. Наша команда й військові тісно співпрацюють з ізраїльськими колегами для вивчення їхнього досвіду. Ми абсолютно впевнені, що нам це вдасться", - розповів Шурма.

"Перед нами стоїть те саме завдання: створити правильні інструменти ризику, щоб авіакомпанії могли літати до Києва, який ми плануємо відкрити", - резюмував заступник глави Офісу президента.

Нагадаємо, що в листопаді 2023 року відбулося підписання Меморандуму між аеропортом "Бориспіль" та американською інфраструктурною консалтинговою компанією AECOM. Документ передбачає відновлення та модернізацію інфраструктури аеропорту.

В липні минулого року аеропорт відвідала делегація ірландського лоукостера Ryanair. "Розпочалася напружена робота: детально обговорюємо партнерство між авіакомпанією Ryanair та аеропортом Бориспіль стосовно заявленого стратегічного плану авіакомпанії щодо швидкого відновлення авіаперевезень, одразу після перемоги України та підтвердження EASA про безпеку польотів в українському небі", - коментувала тоді візит пресслужба аеропорту Бориспіль.

Також регулярно звучать ті чи інші повідомлення про відкриття аеропорту Львова чи навіть Ужгорода. І нещодавно був виконаний технічний рейс з аеропроту Бориспіль.

comments powered by HyperComments