Українська авіакомпанія перевезла понад 1,5 мільйона пасажирів за минулий рік

Вторник , 30 января 2024, 09:24
Українська авіакомпанія SkyUp продовжує працювати з пасажирських авіаперезевень поза межами України, надаючи свої літаки для рейсів із сусіднього Кишинева.
Українська авіакомпанія перевезла понад 1,5 мільйона пасажирів за минулий рік

Літаками української авіакомпанії SkyUp, як повідомляє сама авіакомпанія, в 2023 році було перевезено 1 546 432 пасажири, що на 24% більше, ніж роком раніше. Також протягом 2023 року було виконано 10 528 рейсів (+36% р/р). До бюджету України було сплачено майже 200 млн грн податків. Одним з головних аеропортів, звідки літають літаки української компанії, є сусідній з Одесою Кишинев.

Український перевізник відзначив, що рейси виконувалися на умовах ACMI-контрактів для інших авіакомпаній, тобто "мокрого лізингу", коли літак передається в оренду іншому авіаперевізнику разом з екіпажем. На таких умовах минулого року SkyUp співпрацювала з Tunisair, FlyOne, HiSky SRL, HiSky Europe SRL, Wizz Air Malta, Wizz Air Abu Dhabi, Corendon Dutch, Tailwind Airlines та FlyEgypt.

Минулого року з та до Молдови було виконано 2000 рейсів, до Єгипту - 1685, Туреччини - 1219, Тунісу - 675, Румунії - 556.

Також, підбиваючи підсумки 2023 року, в авіакомпанії відзначили, що під час заворушень в Судані минулої весни втратили обидва літаки, що на той момент знаходилися в африканській країні. Страхові компенсації за них уже виплачені власникам повітряних суден.

Нагадаємо, що в 2021 році українська авіакомпанія перевезла 2,57 млн пасажирів, що стало для неї рекордним показником.

Одночасно стало відомо, що дочірня компанія SkyUp - SkyUp MT, яка минулого року була зареєстрована на Мальті, на сьогодні має флот, що складається з двох літаків.

"Важливим етапом розвитку бренду SkyUp став повноправний вихід на європейський ринок. У травні 2023 року авіакомпанія SkyUp MT отримала сертифікат експлуатанта (AOC), сертифікат CAMO (Continuing airworthiness management organisation) та ліцензію на виконання рейсів (AOL). Це збільшує можливості виконувати контракти на умовах ACMI, а в перспективі дозволяє відкривати регулярні рейси з Європи", - прокоментували в компанії.

Там додали, що офіс авіакомпанії розташовується на Мальті, "а в її флоті наразі два літаки Boeing 737-800".

comments powered by HyperComments