У Херсоні показали розгромлений окупантами аеропорт

Среда , 10 апреля 2024, 12:35
Адміністрація Херсонського аеропорту оприлюднила фото, з яких можна зробити висновки про стан пасажирського терміналу, частково зруйнованого російськими обстрілами та під час російської окупації.
У Херсоні показали розгромлений окупантами аеропорт

Міжнародний аеропорт Херсон оприлюднив фотографії, на яких можна побачити, у якому стані зараз знаходиться пасажирський термінал після російської окупації та російських обстрілів. "Аеропорт сьогодні! Подивилися на вікна терміналу. Ще стоять на місцях, але без скла, залишки рам з м'якого алюмінієвого сплаву деформовані і знаходяться під завалами", - йдеться у повідомленні.

Міжнародний аеропорт, як і все місто Херсон, перебував під російською окупацією 8 місяців в 2022 році. Згодом аеропорт зазнав російських обстрілів.

Ми бачимо будівлю аеровокзалу, в якій майже відсутнє скління фасадної частини та є інші руйнування.

Аеропорт фактично знаходиться у селищі Чорнобаївка неподалік від Херсону. Це той самий аеродром, на летовищі якого під час окупації якого росіяни більш як 15 разів опинялися під ударами української артилерії та ракетних систем після того, як зосереджували там бойові вертольоти, військову техніку та спорядження. 

Адміністрація аеропорту запросила всіх бажаючих місцевих жителів, які небайдужі до долі аеропорту, долучитися до розбирання завалів та прибирання сміття, що залишилося після звільнення від окупантів. Для цього необхідно звернутися до Херсонського обласного центру зайнятості.

В аеропорту Херсону незадовго до початку війни завершувалася реконструкція. Зокрема, в середині лютого була нанесена розмітка на нещодавно реконструйовану злітно-посадкову смугу.

В 2021 році аеропорт обслужив 83,5 тис. пасажирів. Це було менше порівняно з 2020 роком, оскільки з вересня аеропорт закрив злітну смугу на реконструкцію.

comments powered by HyperComments