У Ізмаїлі дорожчає проїзд у міських автобусах

Среда , 8 июня 2022, 12:26
Паливна криза добралася і до Ізмаїлу на півдні Одеської області. З 10 червня вартість проїзду в автобусах Ізмаїла буде 15 гривень, для школярів - 5 гривень.
У Ізмаїлі дорожчає проїзд у міських автобусах

З 10 червня в Ізмаїлі діятимуть нові тарифи на пасажирські перевезення містом. Таке рішення сьогодні ухвалив виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради внаслідок суттєвого подорожчання палива через військову агресію російської федерації в Україні.

Новий загальний тариф буде становити 15 гривень, школярі під час навчального року будуть платити 5 гривень за проїзд.

Підвищення тарифів не стосуватиметься пенсіонерів, осіб з інвалідністю, дітей, військовослужбовців та інших пільгових категорій громадян, оскільки з 3 травня у місті відновлено регулярні спеціальні перевезення та розширено коло осіб, які користуються правом безкоштовного проїзду на основних маршрутах міста (№ 1, 11, 14) , 16, 17 та 18).

У зв'язку із війною, яку росія веде проти України, український ринок нафтопродуктів перебуває у складному становищі після цілеспрямованого знищення росією наших нафтобаз та інших об'єктів інфраструктури, порушуючи логістику. У квітні виник дефіцит палива, але наразі ситуація вирівнялася – на заправках бензин є. Але ціни суттєво зросли.

Незважаючи на складну ситуацію, перевізники в Ізмаїлі повністю виконують свої обов'язки в плані перевезення пасажирів за всіма 16 маршрутами, зазначив міський голова Андрій Абрамченко. Щодня на маршрути виходить близько 85 одиниць транспорту, включаючи пільгові автобуси.

З грудня 2021 року в Ізмаїлі діяв тариф 10 гривень, для школярів – 5 гривень. У цей тариф було закладено вартість пального на рівні 28-30 гривень. Наразі вартість бензину зросла майже вдвічі та становить 57-60 гривень за літр. Майже на 30% зросли ціни на запчастини. Вартість проїзду 10 гривень вже не покриває витрати перевізників та ставить під загрозу перевезення пасажирів у комфортному та безпечному для городян режимі.

Це проблема не лише Ізмаїла. Інші громади також зіштовхнулися з такою проблемою. Деякі намагаються вирішити питання, збільшуючи інтервал руху.

- Ми не пішли цим шляхом, і в переговорному процесі з перевізниками ми наполягли на збереженні інтервалу руху по всіх маршрутах, які є. – повідомив міський голова Андрій Абрамченко. – До виконкому звернулися перевізники міста із пропозицією підвищити вартість проїзду на міському громадському транспорті. Відповідно до наданих розрахунків, середня розрахункова вартість проїзду перевищує 20 гривень. Тобто пропозиція перевізників була – 20 гривень. У переговорному процесі вдалося дійти загального рішення встановити вартість проїзду 15 гривень, що дозволить зберегти комфортний для городян інтервал руху пасажирського транспорту та зберегти вартість проїзду для школярів у розмірі 5 гривень.

 

comments powered by HyperComments