Міжнародні автобусні перевезення в України зросли у три рази

Четверг , 1 сентября 2022, 10:50
Міністерство інфраструктури повідомляє про майже трикратне зростання обсягів міжнародного автобусного сполучення з обсягом у 2,2 мільярди гривень, а також про появу майже 180 нових пасажирських автобусних перевізників.
Міжнародні автобусні перевезення в України зросли у три рази

З початку повномасштабної війни обсяг міжнародних автобусних перевезень в Україні зріс майже втричі. Зокрема, у лютому і до кінця липня Державна служба України з безпеки на транспорті видала 178 ліцензій новим пасажирським автобусним перевізникам. Це втричі більше ліцензій на міжнародні автомобільні перевезення, ніж видано за аналогічний період минулого року. 

Загальний обсяг ринку пасажирських перевезень за цей період склав 2,2 млрд грн. Це майже на 1,3 млрд гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року, свідчать дані Міністерства інфраструктури України та компанії PaxUkraina, оприлюднені в ході круглого столу з перевізниками у Торгово-промисловій палаті України.

Фактично це можна пояснити тим, що саме автобусні перевезення перебрали на себе більшу частину попиту на міжнародні перевезення, який до війни займала авіація.

Найбільш навантаженими напрямками руху за час війни стали Польща, Німеччина та Чехія. З Одеської області суттєво зріс обсяг перевезень у напрямку Румунії, Болгарії, Туреччини, Греції та навіть Грузії. Одночасно для Одеської області автобуси у напрямку Молдови стали актуальними через використання для більш далеких рейсів аеропорту у Кишиневі.

 Мінінфраструктури зазначили, що загальна кількість проданих онлайн-квитків на автобусні перевезення (тільки з травня по липень цього року) склала 844,1 тис. штук. Це вдвічі більше, ніж за той же період минулого року. При цьому 85% від усіх електронних квитків на автобусні перевезення, придбаних з травня до липня цього року - це квитки на міжнародні рейси, і лише 15% - на внутрішні.

"В ході оновлення нормативно-правової бази щодо автобусних перевезень МІУ планує скоротити перелік документів для учасників конкурсу на отримання дозволу на перевезення і приймати їх в електронному вигляді, ввести перелік порушень, за які перевізник може втратити дозвіл або договір на маршрут, скасувати можливість продовжувати дозвіл на міжобласних маршрутах без конкурсу,  зменшити до 3-х років термін дії договорів, що продовжуються на внутрішньообласних маршрутах", - додали у Мінінфраструктури.

Також планується запровадити систему отримання свідоцтв профкомпетентності менеджерів з перевезень.

comments powered by HyperComments