Київ отримає з столиці Німеччини двоповерхові автобуси

Среда , 7 декабря 2022, 09:39
Таких автобусів буде всього чотири штуки.
Київ отримає з столиці Німеччини двоповерхові автобуси

Оператор громадського транспорту Берліна Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) повідомив, що планує передати Києву чотири вживані двоповерхові автобуси MAN.

"Подаровані двоповерхові автобуси використовувалися близько дванадцяти років", - сказав операційний менеджер BVG Рольф Ерфурт.

Наразі BVG поступово виводить з виробництва автобуси цієї серії та замінює їх новішими моделями. Мова йде про автобуси приблизно 2004 року випуску.

Нещодавно в Києві випустили на маршрути чергову партію подарованих місту у якості гуманітарної допомоги вживаних автобусів. Після того, як техніка кілька місяців просто стояла без використання - частина автобусів виявилася несправною. Також заради "маскування" несправної техніки у автопарках просто змінили державні номери на деяких автобусах.

При цьому заради випуску досить старих вживаних "гуманітарних" автобусів в Києві зняли з маршрутів більш нові зчленовані автобуси 2020-2021 р. випуску. Таким чином, в Києві, де зараз також обслуговуються автобусами всі маршрути тролейбусів, виникла ситуація, коли є надлишок автобусів.

comments powered by HyperComments