Автобусний завод у Луцьку працює під новою назвою

Вторник , 27 февраля 2024, 17:14
Луцький автобусний завод, який до війни виробляв автобуси і тролейбуси під маркою "Богдан", після процедури банкрутства продовжує виробництво - але у вигляді нової компанії - ТОВ "Бас Мотор".
Автобусний завод у Луцьку працює під новою назвою

Нещодавно ДП АСЗ №1 "Богдан Моторс", яке входило в структуру корпорації "Богдан", пройшов процедуру банкрутства і низку юридичних трансформацій зі зміною юридичної особи. Фактично ж Луцький автобусний завод зберіг основне виробництво і команду. 

До повномасштабної війни завод виробляв декілька моделей автобусів і тролейбусів, зокрема одиночні 12-метрові і зчленовані 19-метрові тролейбуси "Богдан-Т701" та "Богдан-Т901" у різних модифікаціях. Також вироблявся автобус великої місткості "Богдан-А701" за наявності замовлень. Також вироблялися як на вільний продаж, так і на замовлення автобуси малого і середнього класу, в тому числі у шкільних модифікаціях.

З 2024 року компанія планує суттєво наростити виробництво шкільних автобусів малого і середнього класу, які виготовляються з машкомплектів індійської компанії ASHOK LEYLAND. В виробничих планах підприємства на 2024 рік вже значиться виробництво до 300 шкільних автобуса "Богдан-А224.12".

Також луцький завод продовжує виробляти тролейбуси і періодично приймає участь у муніципальних тендерах - але безуспішно. Останні фактично виготовлені тролейбуси були виготовлені у лютому 2022 року і надійшли до Луцька за кредитною програмою ЄБРР.

Крім того, ще до війни та епідемії ковіду завод уклав контракт з французьким виробником електробусів Bluebus. В рамках цієї співпраці виготовляється для зарубіжного партнера 12-ти і 6-ти метрові фарбовані кузови електробусів із нержавіючої сталі. На кінець лютого 2024 р. завод виготовив та відправив вже 98 кузовів із 140 замовлених. 

На фото - тролейбуси "Богдан" в Одесі.

comments powered by HyperComments