Для Києва закуповують турецькі автобуси за єврокредитом

Пятница , 5 апреля 2024, 09:23
За кредитом Європейського Інвестиційного банку (ЄІБ) для Києва придбають понад 80 автобусів турецького виробництва - завершився тендер.
Для Києва закуповують турецькі автобуси за єврокредитом

У Києві завершився тендер за кредитні кошти ЄІБ на закупівлю автобусів на загальну суму 18,6 мільйонів євро. Напередодні КП "Київпастранс" та турецька компанія "Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayii Ve Ticaret A.Ş." підписали контракт на поставку автобусів в рамках цього кредиту. Інформація закритого характеру була оприлюднена на порталі тендерів Євросоюзу.

Тендер був оголошений ще у березні 2021 року. Розкриття пропозицій декілька разів переносилось, та відбулось лише у листопаді 2021 року.

В подальшому оцінка пропозицій була призупинена через початок війни, зокрема через бойові дії навколо Києва. У подальшому тендер відновили у 2023 році. Всього учасників торгів було два - другим була компанія Otokar, теж із Туреччини.

Згідно з початковим оголошенням перша партія автобусів має надійти вже за 8 місяців після сплати авансу, а вся партія не пізніше ніж за 22 місяці. Кількість автобусів не вказується, втім раніше повідомлялося, що мова може йти про 85 одиниць.

Ймовірніше за все, мова йде про автобуси моделі Anadolu Isuzu Citiport 12, які постачаються у велику кількість країн. Зокрема, велику партію таких автобусів придбали до Кишинева.

Вартість договору складе 18,6 млн євро.  

Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş є публічним акціонерним товариством у партнерстві турецької Anadolu Group та японських Isuzu Motors і Itochu. Основною сферою діяльності є виробництво та продаж комерційних транспортних засобів, таких як легкі вантажівки, пікапи та автобуси.

comments powered by HyperComments