Для міжнародних автобусів запускають "єЧергу"

Пятница , 30 августа 2024, 15:54
Система єЧерга вже працює для пасажирських автобусів і дає можливість обирати час перетину кордону працюватиме на 20 пунктах пропуску
Для міжнародних автобусів запускають "єЧергу"

Міжнародні автобусні пасажирські перевізники можуть заздалегідь обрати час для перетину кордону у межах послуги єЧерга ще на чотирьох пунктах пропуску на кордоні з Польщею, Угорщиною та Словаччиною, повідомили у Мінвідновлення та інфраструктури.

А саме на пунктах пропуску:
Смільниця – Кросьценко (Польща);
Угринів - Долгобичув (Польща);
Лужанка – Берегшурань (Угорщина);
Малий Березний – Убля (Словаччина) доступний тільки для мікроавтобусів.

В Одеській області ця система вже працює на 8 переходах через кордон з Молдовою та одному з Румунією.

Рух автобусів у новій черзі, що має назву «За розкладом» почнеться з 2 вересня о 12:00, реєстрація у новий тип черги доступна з 12:00 30 серпня. Поширюється цей функціонал як на регулярні, так і нерегулярні рейси.

Таким чином, кількість пунктів пропуску, де можна розраховувати на відсутність потреби очікувати у фізичних чергах, збільшується до 20 із 28, де працює послуга єЧерга.

«Наша головна мета – зменшити час очікування пасажирів автобусів у чергах перед кордоном та забезпечити своєчасний перетин кордону. Масштабування функціоналу, що дозволяє перевізнику бронювати часовий проміжок для заїзду на кордон, дозволить як регулярному так і нерегулярному перевізнику завчасно планувати поїздку та розуміти ситуацію на кордоні. Ми вже маємо результати послуги, які підтверджують, що щонайменше 70% автобусів, заїжджають вчасно на пункт пропуску, де доступна така опція, що свідчить про ефективність системи», — зазначив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

Міжнародні перевізники пасажирів зможуть заздалегідь обирати зручний для себе час перетину кордону на сайті echerha.gov.ua або через застосунок єЧерга.

comments powered by HyperComments