На півдні Одеської області запустили два нових комплекси зважування вантажівок під час руху

Пятница , 24 февраля 2023, 13:54
Служба автодоріг Одеської області повідомила про запуск двох комплексів зважування WiM (Weight-in-motion) на дорогах південної частини регіону.
На півдні Одеської області запустили два нових комплекси зважування вантажівок під час руху

Служба автомобільних доріг в Одеській області ввела в експлуатацію два комплекси зважування у русі Weight-in-motion (WiM), які починають контролювати та штрафувати порушників на автомобільних дорогах державного значення.

"На автомобільних дорогах Н-33 Одеса - Білгород-Дністровський - Монаші - М-15, поблизу селища Шабо, та Т-16-27 КПП "Серпневе" - Тарутине - Арциз - Сарата, поблизу смт Сарата, запрацювали два комплекси WiM”, — поінформувала Служба автодоріг.

Система Weigh-in-Motion передбачає цілодобовий моніторинг навантаження транспорту на дорогу. Система повністю перекриває проїзну частину. Спеціальне обладнання монтується у дорожнє покриття та над дорогою на спеціальній металевій фермі. Датчики фіксують параметри транспортного засобу — вагу, габарити, швидкість, номерні знаки.

Основна мета WIM— прибрати перевантажені вантажівки з українських доріг, без зупинки транспортного потоку (всі зважування відбуваються в русі). Система не лише фіксує перевантаження, а також структурує дані про трафік на конкретних ділянках автомобільних доріг.

"Радимо перевізникам дотримуватися встановлених габаритно-вагових норм. Це дозволить зберегти дорожню мережу країни та уникнути правопорушень”, — наголосили у Службі автодоріг.

Також до введення в експлуатацію готується перший мостовий WiM в Україні, на автомобільній дорозі М-05 Київ - Одеса (міст через Хаджибейський лиман). Через перебої зі зв’язком та електроенергію його налаштування триватиме більше часу, ніж звичайно.

comments powered by HyperComments