На автотрасі Одеса - Рені планують будувати підземні і надземні пішоходні переходи

Понедельник , 24 июля 2023, 17:35
Під час війни в Одеській області на дуже перевантаженій потоком транспорту автодорозі М15 Одеса - Рені будуть будувати підземні чи надземні пішоходні переходи.
На автотрасі Одеса - Рені планують будувати підземні і надземні пішоходні переходи

Всього планується будувати не менше трьох пішоходних переходи через автодорогу М15 Одеса - Рені: в селах Кирнички, Орлівка і Маяки. Ця дорога зараз перевантажена великим обсягом руху автотранспорту, тому питання безпеки пішоходів, особливо дітей біля закладів освіти, є досить нагальними. 

На один з цих переходів у селі Маяки на 40-му кілометрі дороги Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області вже оголосила тендер для обрання підрядника, який будуватиме пішохідний перехід на різних рівнях

Аукціон із очікуваною вартістю закупівлі в 51 мільйон 18,9 тисяч гривень має відбутися 27 липня.

Згідно з тендерною документацією, підрядник має розібрати старі дорожні споруди, облаштувати дорожнє покриття, фундаменти, плити та стіни. Також переможець тендеру зобов'язаний зайнятися облаштуванням шва бетонування (у зоні об'єднання лівої та правої частин переходу щодо осі дороги), що передбачає встановлення конструкції навісу, огорожі, обробки підземного переходу.

Тут повинні викласти тротуари, нанести дорожню розмітку та відповідні знаки, озеленити навколишню територію та встановити зовнішнє освітлення.

 

comments powered by HyperComments