Ремонтувати недобудовану розв'язку на трасі Одеса - Київ не будуть

Вторник , 20 февраля 2024, 12:40
Ще 2021 року в Одеській області провели тендер на ремонт, тобто добудову, закинутої розв'язки на автотрасі Одеса - Київ біля села Єреміївка. Цей тендер скасували.
Ремонтувати недобудовану розв'язку на трасі Одеса - Київ не будуть

В Одеській області скасували тендер на ремонт, а фактично - добудову закинутої і недобудованої дворівневої розв'язки на автодорозі М05 Одеса - Київ біля села Єреміївка за 112 млн. гривень.

За результатами тендеру, ще у жовтні 2021 року між Службою відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області та підприємством було укладено договір на капремонт транспортної розв’язки на км 426+320 (с. Єреміївка) автотраси М-05 Київ – Одеса.

Разом з тим, дію договору підряду було продовжено й на 2022 та 2023 роки, при значних порушеннях. У зв’язку з цим, прокурори звернулись до суду із позовом про визнання недійсним договору підряду.

Свого часу при реконструкції автотраси Одеса - Київ у автобан на початку 2000-х рр. там було запроектовано та розпочато будівництвом досить багато дворівневих розв'язок. Але після смерті тодішнього міністра транспорту Георгія Кирпи у 2006 р. та внаслідок фінансової кризи 2008 р. значна кількість таких недобудованих розв'язок у тому чи іншому стані опинилися закинутими.

comments powered by HyperComments