На автотрасі Одеса - Миколаїв збудують ще один міст через Південний Буг

Пятница , 8 марта 2024, 10:19
У Миколаєві проводиться тендер на будівництво ділянки об'їздної автодороги, який включає в себе будівництво нового моста через Південний Буг. Це значно спростить рух транзитного транспорту у напрямку морських портів Одеської області.
На автотрасі Одеса - Миколаїв збудують ще один міст через Південний Буг

У Миколаєві незабаром має розпочатися будівництво нового мостового переходу через річку Південний Буг в рамках будівництва нової окружної дороги. Місцева обласна служба відновлення та розвитку інфраструкти вже проводить у системі Prozorro тендер зі стартовою вартістю 2 мільярди 286,35 млн. гривень.

В цілому планується реалізувати будівництво чотирьох окремих обʼєктів вартістю понад 12 млрд грн. Один з них - новий автомобільний міст через Південний Буг, який буде розташований дещо вище за течією річки від існуючого Варварівського мосту. 

Потреба виведення транзитного транспорту за межі міста існувала багато років, адже Миколаївський морський торгівельний порт перевалював велику кількість зерна та був важливою економічною складовою наповнення бюджету і функціонування Миколаєва. Наразі за прогнозами військових Миколаївський порт не зможе відновити свою роботу без деокупації лівобережжя Херсонщини. Крім того, практика останніх двох років показала значний ріст транзитного вантажного автомобільного руху з Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської областей до портів Великої Одеси та навіть Дунайського регіону Одеської області, який йде саме через Миколаїв, Варварівський міст та автотрасу М14 Одеса - Миколаїв.

Будівництво мосту має закінчитися до 30 квітня 2025. 

Будівництво нового мосту в рамках окружної дороги лише опосередковано вплине на трафік Варварівського мосту, який сполучає центральні вулиці міста та потребує негайного ремонту через свою аварійність. Але введення в експлуатацію нового мосту дасть можливість відремонтувати і Варварівський міст без перекриття руху на напрямку між Миколаєвом та Одесою.

comments powered by HyperComments