В Одесі змінять режим руху на вулиці Генуезькій

Среда , 7 августа 2024, 15:02
В Одесі за рахунок нової розмітки додадуть одну смугу руху на вулиці Генуезькій.
В Одесі змінять режим руху на вулиці Генуезькій

Вулиця Генуезька - головний шлях сполучення для автотранспорту в Одесі у бік Аркадії та житлового масиву на Гагарінському плато. Зараз ця вулиця має всього дві досить широкі смуги руху - по одній у кожному напрямку.

Також окремо від проїжджої частини тут проходить трамвайна колія 5-го маршруту.

Майже завжди, особливо у літній сезон, вулиця Генуезька перевантажена автомобілями, що значно ускладнює виїзд та в'їзд до району Аркадії. Іноді деякі представники міської влади навіть пропонують збільшити пропускну здатність вулиці за рахунок розширення проїжджої частини за рахунок переносу трамвайних колій в одну площину з автомобільним рухом. Останній раз таку ідею висловлював власник одноїьз міських служб таксі, який у якості депутата міської ради також очолює постійну депутатську комісію з питань транспорту та зв'язку.

Однак, користуючись новими нормами містобудування, у транспортному департаменті міськради знайшли спосіб частково вирішити проблему без багатомільйонних витрат та без того, щоб забрати у трамваю на вулиці Генуезькій його переваги як магістрального транспорту. 

З 8 по 10 серпня на Генуезькій будуть наносити нову дорожню розмітку та переналаштовувати світлофори 

За рахунок цього тут буде не дві смуги, а три - дві для руху у бік Аркадії та одна для руху у бік площі 10-го Квітня.

comments powered by HyperComments