Суші: як правильно вибрати, які бувають роли

Вторник , 20 мая 2025, 11:04
Суші належить до популярних страв японської кухні, які будуть доречними як під час святкування знаменної події, так і для романтичної вечір чи під час зустрічі у колі друзів. Його можна приготувати самому, але при цьому доведеться витратити час на купівлю спеціальних продуктів та опанування усіх секретів цієї страви.
Суші: як правильно вибрати, які бувають роли

Тому краще замовити суші з доставкою у досвідченого майстра та зберегти свій час і зусилля. Щоб правильно вибрати суші, необхідно врахувати кілька порад. 

Свіжість інгредієнтів

Яким би майстерним не було приготування японських страв, важливо впевнитися, що для ролів були обрані лише якісні та свіжі продукти. Під час вибору важливо враховувати:

  • колір риби - про свіжість свідчить насичений та яскравий відтінок шматочків;
  • аромат - має бути ледь відчутним, той, що “б'є в ніс”, вказує на погану якість;
  • легка клейкість рису - цей інгредієнт у сеті не повинен бути занадто твердим и розсипчастим;
  • норі, різновидність морської капусти - у свіжих ролах вони хрусткі, а не вологі;
  • блискуча поверхня риби.

Легкий запах риби чи морепродуктів свідчить про якісне приготування суші та свіжість інгредієнтів. 

Різноманітність меню та репутація закладу

Найкраще вибрати суші у закладі із перевіреною репутацією, де можна бути впевненим у майстерності шеф-кухаря. Тут замовляють як класичні варіанти японської страви, так і суші із більш складними та незвичайними поєднаннями. Це може бути нігірі - невеликий шматочок рису із топінгом з риби або морепродукту. Для того, щоб придати пікантності смаку, додають солодкий соус унагі або гострий васабі. 

Класичний варіант суші - це маки. До його складу входять три інгредієнти: норі, рис і начинка (лосось чи тунець). Для маки використовують і більш складну начинку, з додаванням огірка чи креветки. 

Найпопулярніші суші - це Каліфорнія з рисом. огірком, васабі, м'якоттю авокадо та крабовими палочками і Філадельфія, до складу якої входять крем-сир та лосось. Ці суші рекомендовані тим, хто любить насичений смак. 

Зовнішній вигляд

Вибираючи суші, звертають увагу на зовнішню привабливість. Ідеальне суші містить оптимальну кількість рису, який не перевищує начинку. Риба має бути з блискучою поверхнею, мати природній колір. Розмір рола має бути зручним для одного укусу. 

Ціна

Цей фактор також слід враховувати при виборі сету. Щоб досягти балансу між якістю та вартістю, порівняйте ціни на суші у різних закладах та знайдіть свій варіант. Сьогодні можна скористатися вигідними акційними пропозиціями та знижками для постійних клієнтів.  

Що подавати із суші

Головний інгредієнт у подачі суші і ролів - це соус. Найбільш поширені у японській кухні - це соєвий соус, японський хрін васабі та горіховий соус, який готують із арахісу, масла кунжуту та соку лимона. Із напоїв гарно поєднуються вино, саке, світлі сорти пива, зелений чай та соки. Не годиться подавати до суші водку, коньяк, віскі, молочні та кисломолочні напої. 

Скориставшись порадами, ви зможете вибрати суші, щоб насолодитися їх насиченим японським смаком. 

comments powered by HyperComments