Як працює електротранспорт в Одесі

Вторник , 12 апреля 2022, 12:55
В умовах воєнного стану міський електротранспорт в Одесі продовжує перевезення у зменшеному режимі.
Як працює електротранспорт в Одесі

За даними одеської мерії, починаючи з понеділка 11 квітня міський електротранспорт дещо збільшив інтенсивність своєї роботи. На маршрути в Одесі виводять 46 трамваїв та 38 тролейбусів. Це значно менше, ніж у звичайний час, але забезпечує основні напрямки перевезень. Працюють всі маршрути, окрім деяких ліній трамваю та тролейбусу. Але на деяких маршрутах працює лише по 1-2 одиниці рухомого складу. Це трохи більше, ніж минулого тижня.

Але на основних напрямках забезпечується досить висока інтенсивність - так, у напрямку на Котовського працюють 14 трамваїв, на Люстдорф - 15 трамваїв, тролейбуси №9 та №10 на Черьомушки - загалом 9 тролейбусів тощо. 

Так, немає трамвайного руху по лініям на Великий Фонтан, по вул. Пантелеймонівський та далі в Аркадію та парк Шевченка - через ремонт колій. А лінія трамваю по вул. Старопортофранківській від вул. Тираспольскої до вул. Пастера та лінія тролейбусу по вул. Приморській перекриті через військовий стан. Найцінніші одиниці рухомого складу - нові тролейбуси та нові трамваї знаходяться у безпечному місці.

До речі, нещодавно, 8 квітня, в Одесі презентували новий трамвай "Одіссей-Макс", четвертий за рахунком трамвай даної моделі. Його збирали у вагоноремонтних майстернях вже під час війни. 

comments powered by HyperComments