У Києві обмежили рух трамваїв (ВІДЕО)

Понедельник , 28 ноября 2022, 14:55
Починаючи з 24 листопада після російських ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури, у Києві значно обмежили рух трамваїв, а тролейбуси вже давно взагалі не ходять.
У Києві обмежили рух трамваїв (ВІДЕО)

Масовані ракетні удари по українській енергетичній інфраструктурі спричинили ряд наслідків і у мережі міського електротранспорту Києва. Так, починаючи з 2 листопада у Києві взагалі не працюють тролейбуси - на їх маршрутах працюють автобуси. До 22 листопада включно на всіх трамвайних маршрутах, в тому числі на Борщагівській швидкісній лінії, працювало 130-140 трамваїв - більш як у 2 рази менше, ніж за мирного часу. В умовах зменшення кількості населення та скорочення пасажиропотоків через військовий стан даної кількості трамваїв та одних лише автобусів, а також певної кількості маршруток, цього було достатньо для мінімального рівня обслуговування пасажирів, враховуючи також наявність метро та міської кільцевої електрички.

Блекаут 23 листопада спричинив зупинку руху трамваїв. 

Але з 24 листопада рух трамваїв поновили - з інтервалом руху від 40 хвилин. На лінії вийшло всього 28 трамваїв, в тому числі всього 1 вагон на всю правобережну систему ліній (на швидкісному маршруті №3 на Борщагівку), всі інші - на лівобережних маршрутах.

25-27 листопада на лініях було вже до 54 трамваїв, в тому числі і на правобережних маршрутах. Борщагівську лінію з маршрутами №1 та №3 обслуговували вже 6-7 трамваїв.

28 листопада на лінії вийшли 64 трамваї, обслуговувалися так чи інакше всі маршрута. На вказаних маршрутах №1 і №3 було вже 13 трамваїв.

Також у ці дні на лініях було помічено кілька тролейбусів. Але вони не виконували пасажирських перевезень, а під час руху лише зчищали штангами лід з контактної мережі.

На відео - робота трамваїв лівобережної частини трамвайної системи Києва, вересень 2021 р.

comments powered by HyperComments