В Одесі пошкоджено дві третини контактної мережі електротранспрту

Вторник , 28 ноября 2023, 17:47
Внаслідок сніжного буревію в Одесі пошкоджено до 70% контактної мережі всіх ліній трамваїв та тролейбусів. Її ремонтують та поступово запускають маршрути.
В Одесі пошкоджено дві третини контактної мережі електротранспрту

Внаслідок сніжного буревію, який набрав особливої сили увечері 26 листопада, близько 70% контактної мережі одеських ліній трамваю та тролейбусу зазнали значних пошкоджень. Диспетчерська службою було отримано 99 повідомлень про падіння дерев, що разом зі сніговими заметами заблокували більшу частину трамвайної колії. Все це призвело до зупинки руху електротранспорту. Десятки трамваїв та кілька тролейбусів залишилися на лініях на ніч, причому деякі трамваї залишалися заблокованими на вулицях ще вранці 28 листопада.

Більша частина тролейбусів змогла дістатися до депо ще 26 листопада - як завдяки наявності опції автономного ходу від дизель-генераторів на нових машинах, так і за допомогою буксирування спецтехнікою. Трамваї, на жаль, такої можливості були позбавлені.

До ліквідації наслідків негоди було залучено 15 одиниць спецтехніки, в тому числі спеціальні трамваї-снігоочисники, аварійні бригади працюють в посиленному режимі. 

Станом на 28 листопада тривають роботи з усунення наслідків негоди. Відновлено рух більшості трамвайних маршрутів, протягом дня на на лінії було 55 вагонів, та 4 тролейбусних маршрутів (38 одиниць рухомого складу). На трамвайному маршруті №20 працює маршрутне таксі. 

Зранку 28 листопада працювали маршрути трамваю №1, №7, №11, №12, №13, №17. Після 17-ї години, вже увечері, було запущено рух по маршруту №10, а за день розчистили колію по Люстдорфській дорозі до 11-ї станції.

З тролейбусів працювали маршрути №7, №9 по скороченим до вокзалу трасам та №8, №12 по повним трасам.

Наразі не працюють 3 тролейбусних та 6 трамвайних маршрутів. Рух по ним буде відновлено найближчим часом. Це маршрути трамваю №5, №15, №20, №21, №27, №20 та тролейбуси №2, №3, №10.

Заблокованими на лінії залишаються 8 трамвайних вагонів. Тривають роботи з розчищення від снігу та льоду трамвайних рейок.

У відео загальний огляд ситуації в Одесі та Одеській області на ранок 28 листопада після сніжного шторму.

comments powered by HyperComments