У Києві закривають на тривалий ремонт ділянку метро на Теремки

Пятница , 8 декабря 2023, 16:06
У Київському метрополітені мінімум на півроку закривають для руху ділянку "синьої" лінії метро від Либідської до Теремків. Станції будуть працювати лише як укриття.
У Києві закривають на тривалий ремонт ділянку метро на Теремки

В метро Києва 8 грудня сталася нештатна ситуація, точніше - аварія на "синій" лінії метро. Був розгерметизований і частково затоплений тонель між станціями Деміївська і Теремки.

Після цього у Київській міській державній адміністрації заявили, що рух поїздів на "синій" лінії від станції Либідська до Деміївської буде припинений. 

"Через нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколо ґрунтового масиву і навантаження на тунельну оправу з'явився ризик втрати стійкості тунельних споруд. Слід зазначити, що перегінні тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська" споруджувалися в поймі річки Либідь у 2008-2010 роках підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах, при штучному водозниженні, із застосуванням механізованого та немеханізованого способу", - йдеться в повідомленні.

За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько 6 місяців і проводитимуться на поверхні землі.

Але вже у другій половині дня 8 грудня припинили доступ пасажирів на станцію Либідська та фактично припинили рух метропоїздів далі від Либідської.

Закриті для руху станції метро "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром", "Теремки" продовжать цілодобову роботу в режимі укриття.

Для забезпечення перевезень пасажирів буде передбачено дублюючі маршрути наземним транспортом від станції метро "Теремки" до станції метро "Либідська", в тому числі тролейбусом №12 та автобусами..

У Київському метрополітені наголосили, що зупинка руху поїздів на цій ділянці лінії метро - вимушений крок для уникнення в подальшому позаштатної ситуації під час інтенсивного руху поїздів.

comments powered by HyperComments