У Києві метро на Теремки буде працювати у обмеженому режимі

Вторник , 12 декабря 2023, 09:09
Міська влада Києва планує з 13 грудня запустити у обмеженому обсязі човниковий рух на закритій зараз через аварію ділянці "синьої" лінії метро до Теремків.
У Києві метро на Теремки буде працювати у обмеженому режимі

Вже завтра, 13 грудня, у Києві планують впровадити човниковий рух метро на закритій ділянці "синьої" Оболонсько-Теремківської лінії. Два метропоїзди будуть їздити по двом коліям у човниковому режимі з інтервалом у 15-30 хвилин. Про це розповів очільник департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор

Із його слів, поки випробовують човниковий рух уночі. Це дасть змогу розробити графіки руху між станціями.

Також влада має намір зменшити навантаження на автобуси і тролейбуси, котрі зараз перевозять пасажирів між закритими станціями метро «Голосіївська» та «Деміївська». Окрім того, не всі містяни їдуть із «Теремків» до «Либідської», тож, на думку директора департаменту, відкриття інших станцій вплине на пасажиропотік у наземному громадському транспорті.

«Після того, як громадяни перейдуть на човниковий потяг, частину додаткового наземного транспорту ми заберемо з цих маршрутів», - додав Кандибор.

Чиновник зазначив, що після закінчення випробувань розроблять графіки руху, щоб громадяни мали змогу чітко прораховувати свій час.

Нагадаємо, між станціями «Деміївська» та «Либідська» Оболонсько-Теремківської лінії метро у Києві з’явились значні течі та утворилися тріщини в колійному лотку і тюбінгах тунельної оправи. У зв’язку з цим закрили рух на шістьох станціях на пів року. Водночас їхні вестибюлі працюватимуть як укриття під час повітряних тривог.

comments powered by HyperComments