В Одесі почалися випробування нового трамваю

Суббота , 23 декабря 2023, 17:07
23 грудня на вулицях Одеси помітили новий трамвай виробництва компанії "Татра-Юг" - перший з 13, замовлених за кредитом ЄІБ.
В Одесі почалися випробування нового трамваю

Декілька днів тому до Одеси доставили трисекційний низькопідлоговий трамвай "Татра-Юг К1Т306" - перший з партії у 13 таких вагонів. Їх закупівля фінансується за рахунок кредита Європейського інвестиційного банку на суму у 20 мільйонів євро за контрактом, схваленим ще кілька років тому. Міжнародний тендер на закупівлю цих трамваїв відбувся ще 2021 року.

Як повідомила сама компанія-виробник, у подальшому до Одеси буде доставлятися приблизно по одному вагону на місяць. Тобто, їх постачання може розтягнутися на весь 2024 рік.

Одеські трамваї цієї моделі зовні дещо відрізняються від київських - у них інша компоновка дверей. Не по дві широкі і дві вузькі двері у першій і третій секціях, як у Києві, а три широких у першій и дві широких у третій секції в Одесі.  Довжина трамваю 26 метрів, він має три візки - два моторних поворотних під першою та третьою секціями та безмоторний неповоротний під другою. Трамвай пофарбований у кольори прапору Одеси.

23 грудня почалися випробування нового трамваю на вулицях Одеси - його можна було помітити у центрі міста, на Олексіївській і Старосінній площах, по Балківській та на Слобідці.

comments powered by HyperComments