В Одесі трамваї та тролейбуси залишають маршрути

Понедельник , 8 января 2024, 15:15
Через негоду та загрозу обледеніння половина рухомого складу міського електротранспорту Одеси вже прямує у депо.
В Одесі трамваї та тролейбуси залишають маршрути

У КП "Одесміськелектротранс" повідомили, що з середини дня 8 січня половина рухомого складу трамваїв та тролейбусів вже прямують з маршрутів до депо.

Це пов'язано з негодою, що насувається на місто - різким похолоданням під час дощу. Внаслідок цього можливе обледеніння та обриви контактної мережі, що може призвести до блокування трамваїв та тролейбусів на вулицях міста. 

Через це інтервали руху на маршрутах збільшуються удвічі. Станом на 15 годину онлайн-моніторинг громадського транспорту Одеси показує наявність на лініях до 35 трамваїв, в тому числі 14 на маршруті №7 та 30-33 тролейбусів. При цьому ще з ранку не курсує трамвайний маршрут №20 через підтоплення - його підмінили автобусом.

Слід зазначити, що тролейбуси моделей "БКМ-321" та "Шкода-21тр", які обслуговують одеські маршрути, у надзвичайних ситуаціях здатні рухатися без контактної мережі - вони мають або дизель-генератори, або тягові акумулятори для значного запасу автономного ходу.

Зауважимо, що схоже обледеніння вже відбулося із вечора 7 січня у декількох містах України. Зокрема, у Кривому Розі зупинилися трамваї та тролейбуси, є складнощі з рухом у Дніпрі.

comments powered by HyperComments