Передачу Львову вживаних трамваїв з Берна зафіксували у договорі

Понедельник , 15 января 2024, 10:22
Передачу Львову 11 вживаних багатосекційних трамваїв з пониженим рівнем підлоги з швейцарського Берну зафіксовано у відповідному договорі.
Передачу Львову вживаних трамваїв з Берна зафіксували у договорі

Транспортна компанія Берна підписала угоду про передачу Львову 11 багатосекційних трамваїв з пониженим рівнем підлоги Vevey. Трамваї мають прибути в Україну до кінця літа 2024 року, про що повідомили посольство України у Швейцарії та Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань. Принципової домовленості про передачу цих трамваїв було досягнуто у жовтні 2023 р.

Це перші низькопідлогові трамваї, побудовані у Швейцарії. Вони мають три секції, шість дверей - по дві у кожній секції. Майже по всьому салону рівень підлоги понижений - на всіх входах є лише одна невелика сходинка. Однак, над моторними візками на початку і у кінці салону у першій та третій секціях, рівень підлоги підвищений.

Всі 11 вагонів перебувають у робочому стані, іх доставку оплачує швейцарська сторона. Вагони мають прибути в Україну до кінця літа 2024 року.

Зазначимо, що Bernmobil цьогоріч почала приймати нові трамваї Stadler Tramlink, які з листопада виїдуть на маршрути, тому 12 трамваїв Vevey 1989-90 років спишуть із балансу. Один з них місто залишить собі як пам’ять, а решту передадуть Львову.

comments powered by HyperComments