У Дніпро закуповують поїзд метро

Вторник , 2 апреля 2024, 09:24
Для Дніпра закуповують за європейським кредитом один п'ятивагонний метропоїзд.
У Дніпро закуповують поїзд метро

27 березня 2024 року опубліковано два оголошення про проведення тендерів на придбання для міста Дніпро трамваїв та метропоїзда по кредитним програмам Європейського інвестиційного банку.

До КП «Дніпровський метрополітен» передбачається поставка нового 5-вагонного поїзда метро разом із запасними частинами та витратними матеріалами, обладнанням та інструментами для обслуговування, ремонту та супутніх послуг на загальну суму € 7,367,670.

Технічним завданням передбачено що вагони мають мати наскрізний прохід, щонайменше три вагони в поїзді повинні бути моторними. Довжина вагону по зчіпних пристроях – 18,5 - 20,5 метрів, а максимальна довжина поїзда за зчіпними пристроями – близько 96 метрів. Пасажиромісткість вказана не менше 255 пасажирів при розміщенні 8 пасажирів на квадратний метр, з яких 36 - сидячих.

Поставка першої партії має бути здійснена протягом 19 місяців, а завершена не пізніше ніж за 22 місяці з дати отримання авансового платежу постачальником. Пропозиції приймаються до 21 травня 2024 року.

Метро у Дніпрі працює на одній лінії довжиною 7,8 км, на якій є 6 станцій. Лінія відкрита 1995 року, початок будівництва ще за радянських часів. Зараз за європейські кредитні, міські та державні кошти будується продовження лінії ще на три станції. Рухомий склад налічує 45 метровагонів, з яких 18 головних та 23 проміжних російського виробництва початку 1990-х рр. Пасажирів обслуговують 3-вагонні поїзди з інтервалами руху від 6 до 16 хвилин.

Перед війною у Дніпропетровській області оголошували тендер за єврокредитом на 18 трамваїв для Дніпра та Кривого Рогу, але він фактично не відбувся.

 

comments powered by HyperComments