У Дніпро закуповують нові трамваї

Среда , 27 марта 2024, 13:24
Для Дніпра закуповують за європейським кредитом нові трамваї на суму у
У Дніпро закуповують нові трамваї

27 березня 2024 року опубліковано два оголошення про проведення тендерів на придбання для міста Дніпро трамваїв та метропоїзда по кредитним програмам Європейського інвестиційного банку.

Трамваї для Дніпра купують на суму кредиту у 9 мільйонів євро. 

Як виходить з оприлюдненої тендерної документації КП «Дніпровський електротранспорт», трамваї повинні бути повністю низькопідлоговими, мати не більше трьох секцій, загальну довжину 26-27 метрів загальну пасажиромісткість в 250 (± 10%) пасажирів, та 60 (± 10%) сидячих місць.

Кількість трамваїв не обумовлюється і залежить від конкретних пропозицій виробників.

На даний момент багатосекційні повністю низькопідлогові трамваї в Україні можуть виготовляти два підприємства - СП "Татра-Південь" ("Татра-Юг") та СП "Електрон" з виробничими потужностями, відповідно, у Дніпрі та Львові. Заявлені технічні вимоги до трамваїв відповідають вагону моделі К1Т306 від "Татра-Південь", а єдина модель трамваю стандартної колії 1520 мм від "Електрону" має довжину 30 метрів і 5 секцій.

Поставка першої партії вагонів має бути здійснена протягом 36 тижнів, а завершена не пізніше ніж за 52 тижні з дати отримання авансового платежу постачальником. Виходячи з вартості останньої поставки трамваїв від "Татра-Південь" до Одеси - 13 вагонів за 20 млн. євро (приблизно по 1,53 млн. за вагон), Дніпро може розраховувати на 5-6 таких трамваїв.

Перед війною у Дніпропетровській області оголошували тендер за єврокредитом на 18 трамваїв для Дніпра та Кривого Рогу, але він фактично не відбувся.

comments powered by HyperComments