У Миколаєві відновлюють один з тролейбусів після обстрілу

Понедельник , 15 апреля 2024, 09:20
Один з миколаївських тролейбусів, пошкоджений обстрілом у 2022 році, зараз відновлюють з опцією автономного ходу від акумуляторів.
У Миколаєві відновлюють один з тролейбусів після обстрілу

У 2022 р. деяка частина миколаївських тролейбусів отримала пошкодження після російського обстрілу території тролейбусного депо. Восени 2023 р. у місті почали відновлювати одну з найцінніших машин, що були пошкоджені - низькопідлоговий тролейбус ЛАЗ-Е183 2007 р. випуску з бортовим номером 3002.

У КП "Миколаївелектротранс" зазначають, що цей тролейбус за своїм технічним станом не підлягав відновленню у первісному вигляді. Але, щоб дати йому нове життя, вирішили використати раму від нього та зробити його з суттєвим запасом автономного ходу.

Фактично на кузові наявного тролейбуса виготовлено нову машину - з новою ходовою частиною, з новою електронною системою керування, з тяговими акумуляторами, здатними забезпечувати автономний хід без контактної мережі до 20 км. Зовні від інших ЛАЗів цей тролейбус відрізняється лобовим склом, уніфікованим з тролейбусами "Дніпро-Т203" (фактично МАЗ-203) та зменшеним склінням у задній частині - адже частину заднього майданчика замість пасажирських місць зайняли акумулятори.

Всього у Миколаєві є 5 тролейбусів моделі ЛАЗ-Е183 2007-2008 рр. випуску. За умови їх аналогічної модернізації місто може відкрити маршрут електротранспорту в один з районів, де зараз немає ані трамвайних, ані тролейбусних ліній - або у Варварівку, або у Корабельний район.

comments powered by HyperComments