У Києві відновлюють рух "синьою" лінією метро на Теремки

Четверг , 12 сентября 2024, 09:13
Сьогодні, 12 вересня, у Києві відновлюється рух метро по "синій" лінії до Теремків, який було обмежено через аварійну ситуацію з тонелями між станціями "Деміївська" і "Либідська".
У Києві відновлюють рух "синьою" лінією метро на Теремки

У четверг, 12 вересня 2024 року, відновлюється повноцінний рух поїздів між станціями «Героїв Дніпра» — «Теремки». Пусконалагоджувальні роботи на оновленій ділянці тунелю між станціями “Деміївська” — “Либідська” завершені.

Увесь комплекс робіт тривав 9 місяців. За цей час підготовули будівельний майданчик, переклали понад 200 кабельних мереж, зокрема мереж ДТЕКу, Укртелекому, інших. Розробили котлован глибиною понад 15 м, демонтували стару частину тунелю довжиною у 27 метрів та побудували нову. Посилили з обох сторін і тунельну оправу, що примикає до нової ділянки (загальною довжиною понад 50 м). Уклали нові колії, відновили всі інженерні мережі, налагодили безпекові системи руху поїздів.

З 2 вересня почалася обкатка відновленої ділянки метро спеціальними поїздами з вимірювальним вагоном для виявлення всіх можливих недоліків у виконанні робіт. 

Перегінний тунель між “Деміївською”-”Либідською” знаходиться у складних гідрогеологічних умовах. Тому під час ремонту здійснили всі необхідні роботи з гідроізоляції тунельної оправи та хімічного закріплення ґрунтів навколо неї.

Рух тимчасових автобусних маршрутів 2М та 60 закривається,також скасовується тролейбусний маршрут 43К(ст.м.Либідська-Кібернетичний центр) та відновлюється робота тролейбусного маршруту 50 (Станція метро Либідська-вулиця Милославська)за стандартною схемою руху.

comments powered by HyperComments