Перші швейцарські трамваї для Львова вже у місті

Среда , 9 октября 2024, 09:15
На один з митних терміналів в Україні вже привезли перші два трамваї, які передають у Львів з швейцарської столиці Берна.
Перші швейцарські трамваї для Львова вже у місті

Перші два трамваї, подаровані Львову швейцарським містом Берн, вже знаходяться на території України, про що повідомили у КП "Львівелектротранс".

Зараз вагони проходять процедуру розмитнення, після чого їх вже доставили на територію вагоноремонтних майстерень Львова.

До кінця року Львів очікує отримати ще чотири бернські трамваї. А наступні п’ять вагонів місто має отримати вже з березня 2025 року. 

"Переобладнувати вагони не потрібно, оскільки ширина колій в обох містах однакова. Перед виходом електротранспорт має пройти випробування та отримати українську сертифікацію. Ну і вагони - їх маємо обладнати системою безготівкової оплати", - зазначив директор департаменту міської мобільності Львівської міської ради Олег Забарило. 

Окрім рухомого складу, в проєкт входить й передача запчастин та супутніх інструментів, навчання технічного персоналу та проведення комплексного аналізу трамвайної інфраструктури.

Попередньо, планується запустити трамваї на маршрути №1 та №7 для зменшення інтервалів руху.

Швейцарське місто Берн передає Львову 11 вживаних трамваїв від компанії Bernmobil. Ці трамваї моделі "Vevey Be 4/8", які були виготовлені у 1989-1990 роках. Вони є першими низькопідлоговими трамваями, побудованими у Швейцарії. З 11 трамваїв, 8-10 будуть використовуватися на лініях, а інші будуть використани як "донори" запасних частин.

Трамваї Vevey, випущені у 1989-1990 рр. - це низькопідлогові трисекційні зчленовані вагони - з однією невисокою сходинкою на вході у салон. Їз загальна місткість до 200 пасажирів, довжина 30 метрів, ширина 2,3 метра.

comments powered by HyperComments