Харків отримає 35 мільйонів євро на розвиток метро і електротранспорту

Четверг , 24 октября 2024, 15:29
Європейський банк реконструкції та розвитку надає Харкову 10 мільйонів євро у вигляді гранту і 25 у кредит під гарантії уряду Іспанії на розвиток і діяльність громадського електротранспорту.
Харків отримає 35 мільйонів євро на розвиток метро і електротранспорту

Харківська міська рада та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) уклали кредитну та грантову угоди щодо Проєкту екстреної підтримки ліквідності міста Харкова, про що повідомили у КП "Харківський метрополітен". Так, фінансову підтримку отримають комунальні підприємства "Харківський метрополітен", "Тролейбусне депо №2", "Салтівське трамвайне депо".

Згідно з угодою, зі Спеціального фонду кризового реагування ЄБРР Харків отримає інвестиційний грант у розмірі 10 млн євро. Ці кошти не підлягають поверненню, що є суттєвою підтримкою для міста в умовах воєнного стану.

Крім того, ЄБРР надасть Харкову кредит у розмірі 25 млн. євро під гарантію уряду Іспанії. 

"Кошти підуть нашим комунальним підприємствам, а вивільнені - будуть спрямовані на забезпечення енергетичної стабільності міста", - підкреслив Терехов. 

Документи підписали Харківський міський голова Ігор Терехов та керуючий директор ЄБРР в Україні та Молдові Арвід Тюркнер. 

Зараз міський комунальний транспорт Харкова працює на безоплатній основі для пасажирів і, відповідно, повністю дотується з міського бюджету.

comments powered by HyperComments