Нові фейки про відступ росіян з острова Зміїний (ВІДЕО)

Четверг , 30 июня 2022, 12:40
Міністерство так званої оборони росії офіційно підтвердило свою поразку на острові Зміїний Одеської області, але при цьому росіяни розповсюдили декілька фейків, зокрема про судноплавство до порту Одеси.
Нові фейки про відступ росіян з острова Зміїний (ВІДЕО)

30 червня після серії ракетно-артилерійських ударів ЗСУ по окупованому росіянами острову Зміїний Одеської області жалюгідні залишки окупаційного гарнізону підірвали свою техніку евакувалися на швидкісних катерах типу "Раптор", Цим завершилася битва за острів Зміїний - як військова перемога України.

Аналіз цих подій та кадри палаючого острова після ударів ЗСУ у нашому відеосюжеті.

У росії офіційно підтвердили той факт, що російських військ більше немає на Зміїному. Але свою втечу з втратою всієї техніки росіяни у повідомленні міноборони рф назвали "кроком доброї волі" після "виконнання всіх задач". Тобто, якщо розуміти це буквально - то російські війська на Зміїному виконали задачу втратити якомога більше техніки та особового складу.

 

Інше повідомлення стосується можливості судноплавства у північно-західній частині Чорного моря до портів Одеси, Чорноморська та Южного, які зараз є заблокованими внаслідок дій російського флоту та встановлених росіянами мін на судноплавних шляхах. Дане повідомлення має метою подати світовій спільноті інформацію про те, що росія, начебто, після відступу з Зміїного, не заважає зусиллям ООН по забезпеченню морського судноплавства для вивозу з України сільскогосподарської продукції. Водночас росія намагається перекласти саме на Україну відповідальність за розмінування моря від поставлених росією мін.

Зараз всі три порти "Великої Одеси" (Одеса, Чорноморськ, Южний), а також Миколаїв не ведуть обробку суден через блокаду з боку росії. Морське судноплавство повністю припинилося у всіх українських портах, окрім портів на Дунаї в Одеській області. У портах Одеської області залишаються заблокованими 39 іноземних торгівельних суден. 

На відео - аналіз можливостей зняття блокади з порту Одеси.

comments powered by HyperComments