Змінюють режим планування судноплавства через Сулінське гирло Дунаю

Вторник , 5 июля 2022, 09:43
Судноплавство до українських дунайських портів через Сулінське гирло Дунаю по території Румунії змінює режим планування - з добового на щотижневе.
Змінюють режим планування судноплавства через Сулінське гирло Дунаю

Міністерство інфраструктури спільно з ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ) після двох місяців планування суднозаходів до портів на Дунаї через Сулінське гирло вирішили перейти до практики не добового планування, а тижневого.  Цей тижневий план надсилатиметься Адміністраціі нижнього Дунаю наприкінці попереднього тижня та публікуватиметься на офіційному сайті АМПУ. Про це повідомила прес-служба АМПУ.

Основою плану є плани портових операторів, які безпосередньо здійснюють перевантаження вантажів та погоджують остаточний план. Таким чином, планування стане більш прозорим та передбачуваним.

Протягом тижня будь-які зміни до плану вноситись не будуть. У зв’язку з цим, АМПУ закликала всіх учасників транспортного процесу забезпечити якісне планування та своєчасне завезення вантажів, готовність флоту, підготовку сил та засобів для обслуговування флоту.

Також крім тижневого плану на сайті АМПУ буде публікуватися:

щоденна інформація з актуальним переліком суден на рейді Суліни;

щоденні плани Адміністрації нижнього Дунаю щодо проведення суден каналом;

щоденний звіт о проведені суден каналом;

тижневий звіт про відпрацювання румунськими колегами тижневого плану.

Своєю чергою, МІУ та АМПУ будуть постійно здійснювати аналіз виконання плану та закликати румунських колег до його дотримання та збільшення кількості щоденного пропуску суден до портів України.

За даними керівника Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрія Клименка, на сьогодні в Чорному морі біля входу в Сулінське гирло Дунаю перебувають близько 120 суден. Термін очікування проводки вже досягає 3-4 тижнів.

Наприкінці травня керівники військово-морської та портової влади Румунії, Молдови та України домовилися координувати операції та вести прямий діалог, щоб розв’язати ситуацію з заторами на вході до морського каналу Суліна.

ИСТОЧНИК: Порти України
comments powered by HyperComments