Флот росії вже застосовує з надводних кораблів ракети, призначені для субмарин (ФОТО, ВІДЕО)

Четверг , 7 июля 2022, 13:45
У російського флоту вже все дуже погано з ракетами "Калібр". Іх фрегати та інші надводні кораблі вже стріляють ракетами, які були вироблені спеціально для підводних човнів.
Флот росії вже застосовує з надводних кораблів ракети, призначені для субмарин (ФОТО, ВІДЕО)

Один з кримських телеграм-каналів опублікував напередодні відео, на якому зображений один з двох наявних у Чорному морі фрегатів, або "Адмирал Макаров", або "Адмирал Эссен", який відстрілює весь свій боєкомплект "Калібрів" - 8 ракет, одна за одною по одному з українських міст.

І при цьому видно, як у море поряд із кораблем щось падає. І це не просто "щось", це транспортно-пускові стакани. Падіння цих "стаканів" відбувається безпосередньо біля корабля та загрожує аварією саме у момент запуску ракет.

Справа у тому, що для надводних кораблів застосовують ракети "Калібр-НК 3М-14", а те, що відвалилося від ракети при старті та упало в воду - це транспортно-пусковий стакан, від ракети модифікації "Калібр-ПЛ", яка випускалася у обмеженій кількості для підводних човнів.

Про що це свідчить? Про те, що спеціально призначені для надводних кораблів модифікації ракет "Калібр" або вже закінчилися, або закінчуються - і вони стріляють з надводних кораблів ракетами, які мають дещо інше призначення. Так, вони ідентичні за габаритами, системами керування і мають лише деякі відмінності "упаковки" перед стартом. А ще це означає, що росія не має масового виробництва відносно сучасних ракет, а коли вони закінчаться - то весь їх чорноморський флот вже не буде являти собою загрозу.

Фото 1: старт ракети "Калібр" з російського фрегата.

Фото 2: ракета підіймається на досить велику висоту.

Фото 3: видно падіння транспортно-пускового стакана ракети "Калібр".

Фото 4: транспортно-пусковий стакан ракети "Калібр" впав у море у безпосередній близькості від корабля.

comments powered by HyperComments