Порти Одеси та Чорноморська розпочинають роботу (ВІДЕО)

Четверг , 28 июля 2022, 09:33
Морські порти Одеської області офіційно розпочали роботу. У Чорноморську вже готовий до виходу в море перший балкер з зерном. Для судноплавства з портів Одеси та Чорноморська сформовані коридори для конвоїв.
Порти Одеси та Чорноморська розпочинають роботу (ВІДЕО)

У зв’язку з підписанням 22 липня угоди про розблокування українських портів "Великої Одеси" для експорту зерна, відновлено роботу в портах Одеса, Чорноморськ і Південний. Вихід і захід суден до морських портів здійснюватиметься шляхом формування каравану, який супроводжуватиме корабель лідирування.

Цьому передували робота спеціалістів-гідрографів. У тандемі працюють фахівці Центру навігації, гідрографії та гідрометеорології ВМС України та філії державної установи "Одеський район Держгідрографії" щодо навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки судноплавства в одному з портів Одеської області. У першу чергу виконуються роботи, які визначають безпечні шляхи для руху суден, які перевозитимуть українське зерно. Військові та цивільні спеціалісти ретельно проводять пошук підводних об’єктів, встановлюють спеціальні засоби навігаційного обладнання, які допоможуть безпеці судноплавства. Також тривають гідрографічні промірні роботи — визначення глибини, підхідних каналів та рекомендованих шляхів.

Перше торгівельне судно, яке вийде у море з зерном - вже навантажене у порту Чорноморськ та готове до виходу. Це балкер під флагом Єгипту.

Для безпеки судноплавства сформовані два маршрути для руху конвоїв. Вони пролягають від зовнішніх рейдів портів Одеси та Чорноморська до румунських територіальних вод між островом Зміїний та портом Сулина. Конвої будуть супроводжуватися, скоріше за все, бойовими кораблями військового флоту Туреччини.

 

На відео - аналіз укладених 22 липня у Стамбулі домовленостей про відновлення судноплавства з портів "Великої Одеси".

Втім, менше ніж через добу росіяни завдали ракетного удару по порту Одеси

На відео - аналіз перших політичних наслідків ракетного удару по Одеському порту.

comments powered by HyperComments