В порту Одеси більше немає морської блокади (ВІДЕО)

Воскресенье , 7 августа 2022, 14:01
Вранці 7 серпня з портів Одеса та Чорноморськ вийшли в море відразу 3 навантажені зерном балкери і танкер, а ще один напередодні прийшов порожнім під завантаження.
В порту Одеси більше немає морської блокади (ВІДЕО)

Як виходили в море судна з Одеси та Чорноморська - у нашому відеосюжеті, створеному на основі оперативних відео та фото міністерства інфраструктури України.

З порту Одеса 7 серпня вийшло в море одне судно - балкер "Riva Wind", на який навантажено 44 тисячі тон кукурудзи.

З порту Чорноморськ одночасно вийшли в море три судна. Це балкери "Glory" і "Star Helena", які везуть, відповідно, 66 тисяч тон кукурудзи та 45 тисяч тон насіння соняшника. Третій - танкер "Mustafa Necati", на який навантажено 6 тисяч тон олії.

Одночасно ще вчора на зовнішньому рейді з'явився порожній балкер під прапором Туреччини "Fulmar S".

Таким чином, морську блокаду з портів Одеської області можна остаточно вважати знятою. Судноплавство відбувається в дві сторони - з портів Одеси та Чорноморськ виходять ті судна, які були раніше заблоковані ще з початку війни. А у зворотньому напрямку їм на зміну йдуть порожні судна.

Судноплавство відбувається за визначеним безпечним коридором вздовж українського узбережжя у напрямку територіальних вод Румунії. Скоріш за все, цей коридор патрулюють два турецьких фрегати - оскільки Туреччина більше не стерпить жодного порушення росією Стамбульских домовленостей про "зерновий коридор", які росія порушила відразу після підписаня - обстрілявши 23 липня порт Одеси.

comments powered by HyperComments