На Чорному морі відбулася ротація російських кораблів (ФОТО, ВІДЕО)

Пятница , 12 августа 2022, 14:18
Повідомляємо про склад та дії російського флоту у Чорному морі 12 серпня.
На Чорному морі відбулася ротація російських кораблів (ФОТО, ВІДЕО)

За даними оперативного командування "Південь", 12 серпня у Чорному морі знаходиться 12 російських кораблів та катерів. Ядро оперативного з'єднання - два ракетні кораблі (16 ракет "Калібр") та три великих десантних кораблі.

Через штормову погоду ці кораблі тримаються неподалік від берегу Криму. При цьому один двох ракетних кораблів, що були в морі напередодні - корвет проекту 21631 "Буян-М", вранці 12 серпня повернувся до Севастополя. Йому на заміну вийшов у море інший корабель, скоріш за все фрегат "Адмирал Эссен".

Також до Севастополя увійшов новий великий десантний корабель "Петр Моргунов", який довгий час дислокувався на Новоросійськ та не приймав участі у військових операціях. 

Детальніше про дії флоту росії - у відеосюжеті з аналізом дій та дислокації російського чорноморського флоту 11 серпня.

Нагадаємо, 11 серпня у російського чорноморського флоту змінили командуючого - замість невдахи адмірала Ігоря Осіпова призначено віце-адмірала Віктора Соколова. Також на посилення чорноморського флоту передислокують річковими шляхами ракетний корвет "Одинцово" зі складу балтійського флоту, а також повертається після ремонту та участі у параді ракетний корвет "Великий Устюг".

comments powered by HyperComments